O2 stelt java-games downloads beschikbaar

O2 stelt java-games downloads beschikbaarO2 biedt vanaf vandaag Java games voor mobiele telefoons aan. Hiervoor heeft O2 op de portal een Games Arcade ingericht. Deze nieuwe dienst is beschikbaar voor iedereen van ieder netwerk, ook voor niet-klanten van O2. Wel hebben klanten van O2 toegang tot een exclusief deel van Games Arcade. Om spelletjes te kunnen downloaden dient de klant te beschikken over een mobiele telefoon die Java ondersteunt. O2 stelt zowel klassieke als nieuwe games beschikbaar, waaronder Double Block, Ghostrun en Turtles.

Met de nieuwe service richt O2 zich vooral op de leeftijdsgroep van 16 tot 24 jaar. Een derde van deze groep speelt al regelmatig spelletjes op hun mobiele telefoon. Meer dan de helft van de jongeren blijkt daarnaast zeer geïnteresseerd in het toevoegen van nieuwe games op de mobiele telefoon. Beeld, kleur en geluid spelen een belangrijke rol in de spelbeleving.

Spelers kunnen terecht op de Games Arcade op www.o2.nl. Na het uitzoeken van het spel, bestelt men de game via een 0900-nummer met de code behorende bij de gekozen game. Games kosten ongeveer EUR3,30 per download. Het downloaden van een spel duurt nog geen minuut.

Eind oktober a.s. krijgen klanten van O2 toegang tot een exclusief deel van Games Arcade. Hier bevinden zich de nieuwste releases. De games zijn voordeliger geprijsd dan het open gedeelte van Games Arcade. Een voordeel is bovendien dat deze games ook onderweg beschikbaar zijn, aangezien ze direct via het toestel zijn te bestellen. De spelen, exclusief voor klanten van O2, kosten EUR2,50 per download en worden afgerekend via premium-sms. De gebruiker betaalt alleen voor het downloaden van een game en kan het daarna zonder extra kosten onbeperkt spelen.