2min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag presenteert Playlogic International vier games tijdens de Gamexpo in de Jaarbeurs Utrecht. De platformonafhankelijke game publisher en developer brengt eind 2003 twee in-house producties, WindWarriors en Xyanide, en twee games van externe game studio’s, Alpha Black Zero en Airborne Troops, op de markt. Het zeer ervaren, internationale team medewerkers van het begin 2002 gestartte bedrijf waarborgt de kwaliteit en originaliteit van de games.

Als moment om met haar vier games naar buiten te treden koos Playlogic voor de eerste gamebeurs die in Nederland wordt gehouden; de Gamexpo in de Jaarbeurs Utrecht. Op de stand van 120m? laat de jongste speler in de gamemarkt de eerste beelden zien van Xyanide, WindWarriors, Airborne Troops en Alpha Black Zero. Alle vier de games zijn vanaf november 2003 in de winkel verkrijgbaar. Rogier Smit, Managing Director Playlogic Game Factory: “We hadden geen betere start kunnen wensen; volledig wereldwijd gecertificeerd op de Xbox en PS2 voor onze in-house producties, en nu al twee titels van derden die we gaan publishen”. WindWarriors verschijnt op PlayStation2 en Xyanide op Xbox. Sony heeft Playlogic Game Factory gecertificeerd om de arcade/ racer WindWarriors wereldwijd op PlayStation2 uit te brengen.

Microsoft heeft Playlogic geaccrediteerd om de shooter Xyanide wereldwijd op Xbox uit te geven. Beide games worden begin 2004 geconverteerd, WindWarriors naar Xbox en Xyanide vice versa. De tactical, mission based, shooter Alpha Black Zero, die game-studio Khaeon uit Den Haag ontwikkelt, verschijnt in eerste instantie op PC. Halverwege 2004 is deze game ook beschikbaar op Xbox.