Samsung introduceert de dual display S100 met kleurenscherm en polyfoon geluid, die met hoge snelheid grote hoeveelheden data verwerken. De basis daarvoor ligt in het integreren van JAVA 2 Micro Edition (J2ME). JAVA is wereldwijd het meest veelzijdige softwareplatform en bij uitstek geschikt voor Internet-connectiviteit. J2ME is specifiek bedoeld voor mobiele apparatuur. Naarmate JAVA-toepassingen voor mobiele telefoons toenemen, ontstaan tal van nieuwe diensten waarvoor de S100 nu al geschikt is.

De Samsung S100 GPRS telefoon beschikt over alle technologieën om het maximale uit de toekomstige trend in mobiele diensten te halen. De 65.000 kleuren van de kleurendisplay zorgen niet alleen voor de kristalheldere weergave van de multimedia content van de toekomst, maar óók van alles wat de S100 nú al biedt. Zoals games, WAP-site content, grafisch gebruikersinterface en een reeks meest uiteenlopende schermafbeeldingen. En Enhanced Messaging Service (EMS). Het polyfone geluid van de S100 – gelijktijdig kunnen weergeven van 16 tonen – maakt het (makkelijk!) downloaden uit het ongebreidelde aanbod van beltonen puur plezier, terwijl muziek en geluidseffecten de ervaring van games en EMS tot nieuwe hoogtes brengt. Met de variabele kleuren-LEDs en polyfoon geluid kunnen gebruikers de S100 bovendien ongekend personaliseren, door bijvoorbeeld kleuren en beltonen aan specifieke (groepen) bellers toe te wijzen.

Toekomstige mobiele applicaties – of het nu entertainment is, reisinformatie, nieuws of databasegegevens – vergen processingkracht en geheugen. Traditionele mobiele telefoons zijn daarin te beperkt. Samsung doorbreekt dit door in de S100 de zogeheten ‘Virtual Machine environment’ (VM) toe te passen. Behalve data kunnen met VM ook met hoge snelheid applicaties worden gedownload om daarmee off-line te werken. De S100 gebruikt daarvoor GPRS Class 8, op dit moment de snelste standaard in GPRS. GPRS Class 8 is te vergelijken met een 53.6 Kbps personal computer modem, waarmee het startschot werd gegeven voor de ongekende boom in de wereldwijde penetratie van de PC.

Dankzij kleurendisplay, polyfoon geluid en Enhanced Messaging Service maakt de Samsung S100 de gebruikelijke SMS tekstberichten tot iets van het verleden. Met EMS is het mogelijk berichten letterlijk tot leven te brengen, door ze van afbeeldingen, bewegende beelden, geluidseffecten en beltonen te voorzien. EMS-berichten worden daarmee ook echt persoonlijke en creatieve berichten.

De Samsung S100 dual display en inklapbare GPRS telefoon weegt slechts 92 gram en wordt geleverd met twee batterijen, datakabel, headset, software en reislader. Het toestel is direct verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 649,- inclusief B.T.W.