2min

Tags in dit artikel

,

Het komende jaar start HP in Europa een nieuw partnerprogramma onder de naam PartnerONE. Dit programma geldt voor alle partners, onafhankelijk van de producten en diensten die ze aanbieden. HP onderscheidt voortaan drie typen partners: Premier, Select en Business Partners, die aan specifieke criteria moeten voldoen. Premier en Select Partners kunnen rekenen op steun van HP in de vorm van informatievoorziening, sales- en marketingondersteuning en incentives.

In PartnerONE zijn de partnerprogramma’s van HP en Compaq in elkaar verweven tot één helder omschreven programma. PartnerONE bestaat uit een certificatieprogramma, het HP Business Partners Program, Connect Online (het communicatiemiddel van en voor de partners), een set marketingtools, een beloningensysteem en een set van voorwaarden (Terms & Conditions). Het partnerprogramma moet leiden tot groei van omzet en winst bij de partners. Ook kunnen de klanten rekenen op de consistente, hoge kwaliteit technologische oplossingen die ze van HP verwachten.

Om in aanmerking te komen voor HP’s ondersteuning moeten sales- en marketingspartners toetreden tot één van de partnergroepen: HP Business Partner, HP Business Partner Select of HP Business Partner Premier. Om toe te treden tot het eenvoudigste niveau (HP Business Partner) moet de partner voldoen aan een aantal basisvoorwaarden, zoals verkoop- en technische certificatie, een minimum verkoop en een jaarlijks op te stellen business plan. De Select- en Premier-niveaus eisen van de partners investeringen op het gebied van kennis en kunde, aantal technisch gecertificeerde medewerkers, aantal gecertificeerde productgroepen, de mogelijkheid om oplossingen te verkopen, bereik van individuele verkooptargets en een consistent commitment om HP te promoten. Partners kunnen naar een andere groep promoveren bij hogere netto-opbrengsten voor HP (inclusief ‘resales’, beïnvloeding van aanschaffen en verkoopgerelateerde omzet).