1 min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft bevestigd dat het bedrijf in twee delen zal worden opgedeeld. Ook zal er een nieuwe ontslagronde plaatsvinden waarbij 5000 mensen hun baan zullen verliezen.

Eerder vandaag werd al beweerd dat HP zichzelf zou splitsen in twee onderdelen, dat is nu definitief. Het ene bedrijf zal zich richten op de consument onder de naam HP Inc, terwijl het andere bedrijf zich gaat richten op de zakelijke markt onder de naam HP Enterprise.

Meg Whitman, huidig CEO, zal bestuursvoorzitter bij HP Inc worden, bij HP Enterprise blijft ze aan als CEO. Bij HP Inc zal Dion Weisler als CEO aangesteld worden. Weisler is nu uitvoerend onderdirecteur van HP. Het plan is om de splitsing voor het einde van het financiële boekjaar 2015 rond te hebben.

De splitsing zal volgens Whitman voor beide bedrijven voordelig zijn: "De splitsing zorgt ervoor dat beide bedrijven de onafhankelijkheid, focus, financiële middelen en flexibiliteit hebben om snel aan te passen aan de markt en vraag."

Met de splitsing zullen ook 5000 banen verloren gaan, bovenop de 45.000 tot 50.000 banen die sowieso al geschrapt zouden worden.