1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Japanse man en vrouw die eind oktober in Tokio zelfmoord pleegden, blijken elkaar via Internet ontmoet te hebben. Vanwege het grote aantal suïcidale in Japan, zijn er diverse websites waar de moedeloze mensen tips en ervaringen uitwisselen. Volgens The Inquirer heeft de 32-jarige vrouw in kwestie op die manier een man leren kennen met wie ze samen zelfmoord wilde plegen.

Volgens de Japanse politie schreef ze online dat ze niet alleen wilde sterven, en zocht (en vond) ze via Internet een ‘metgezel’. Later zou ze geschreven hebben dat ze iemand had gevonden, dat ze al haar enthousiasme van het leven verloren was en dat ze er een einde aan zou maken. Het tweetal gebruikte een draagbaar gasstel om zichzelf te vergassen.

De Japanse politie doet sinds die tijd onderzoek naar websites over zelfmoord. Eén van die sites die sinds april 2000 in de lucht is, heeft inmiddels meer dan 160.000 pageviews gehad. Op dergelijke sites met namen als ‘Zelfmoordforum voor volwassenen’ kondigen mensen vaker hun eigen dood aan.