min

Tags in dit artikel

, ,

De helft van de internetgebruikers verwacht dat ze in de toekomst op de websites van de grote Nederlandse loterijen online kunnen meespelen. Nu staat de Nederlandse wet Internetloterijen nog niet toe. Uit onderzoek van MetrixLab onder ruim 300 internetgebruikers blijkt dat er genoeg animo is om online te spelen. De twee grote spelers op de Nederlandse markt, de Staatsloterij en Novamedia (Postcodeloterij, Bankgiroloterij en Sponsorloterij) doen er dus goed aan hun internetstrategie verder uit te bouwen.

De Staatsloterij, met de helft van de markt de grootste speler, heeft ook de meest bezochte website. Verder lijkt alleen Dayzers (zelf onderdeel van de Staatsloterij) nog enige traffic van betekenis te hebben. Dayzers heeft ook het grootste herbezoek van de onderzochte sites: de helft van deze bezoekers is in 3 maanden tijd 6 keer of vaker op de site geweest. Dit hangt ongetwijfeld samen met het feit dat er hier wekelijks een nieuwe trekking plaatsvindt.

De sites zelf worden over het algemeen positief beoordeeld: ze zijn overzichtelijk opgezet en ogen professioneel. Als minpunt wordt vooral gewezen op drukke reclame-uitingen. Men ergert zich vooral aan allerlei popup schermen die het surfen moeizamer maken.