min

Tags in dit artikel

,

De VVD is de enige van de zeven grote Nederlandse partijen die z’n domeinnaam-zaakjes op orde heeft. Bij geen van de zes andere partijen zijn de volledige namen van de kandidaat-kamerleden vastgelegd. Dat blijkt uit een onderzoekje van Hosting.nl, dat benieuwd was of de Nederlandse politiek iets geleerd heeft van de recente domeinnaam-missers, toen domeinnamen als janpeterbalkenende.nl, hermanheinsbroek.nl, lijstratelband.nl en andere namen door derden werden vastgelegd.

De VVD heeft z’n domeinregistraties zogezegd het beste heeft geregeld, alle namen van de kandidaat kamerleden zijn geregistreerd te zijn. Bij de partij zou een speciaal internetteam zich met deze zaken bezighouden. De SP presteert eveneens goed, men heeft daar een eigen contract met de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) en is daardoor niet gelieerd aan commerciële instanties. Maar ook de SP had niet zijn volledige lijst kandidaat-kamerleden vastgelegd. Zowel het CDA. D66 als de PvdA laten als het gaat om het domeinnamenbeleid nog enkele steekjes vallen.

Volgens Hosting.nl is bij de partijen LPF en Groen Links het beleid als het gaat om domeinnamen echt onder de maat. Beide partijen hebben, met uitzondering van de twee lijsttrekkers, geen enkele naam vastgelegd.