1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

XS4ALL start vandaag met een technische proef ’tv kijken via breedband internet’. Tijdens deze proef wil XS4ALL meer leren over de effecten op het netwerk, de stabiliteit van het tv-signaal en de manier waarop mensen televisie via internet gebruiken en beleven. De proef duurt tot 1 februari 2003 en is uitsluitend toegankelijk voor klanten van XS4ALL met een breedband internet aansluiting van minimaal 512 kbps download snelheid. De beeldkwaliteit van de zenders is goed dankzij de hoge en constante snelheid van Basic, Fast, Power ADSL en Business DSL. Aan de proef zijn geen extra kosten verbonden.

Gebruikers die DSL-TV willen kijken, kunnen op de website http://www.dsltv.nl klikken op het logo van het gewenste kanaal. Daarna stuurt de centrale server het specifieke signaal naar hun DSL-aansluiting. Tijdens de proef biedt DSL-TV de kanalen National Geographic Channel, videoclipzender MCM2, muziekzender Mezzo, Fashion TV, Travel Channel en de erotische zender XXL. Sommige kanalen zenden 24 uur per dag uit, andere alleen ’s avonds.

DSL-TV maakt gebruik van internettechnologie voor de netwerkverbindingen en Microsoft Windows Media om het signaal te coderen, te transporteren en op de PC weer zichtbaar te maken. Het tv-signaal wordt op een centrale lokatie omgezet in een Windows Media signaal. Het is nog niet bekend of DSL-TV en XS4ALL op commerciële basis programma’s gaan aanbieden, de resultaten van de proef zullen dat mede bepalen.