1 min

Tags in dit artikel

, ,

EBay meldt in het vierde kwartaal van zijn boekjaar vier keer zoveel winst te hebben gemaakt als in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzet groeide met 89 procent. Het veilingbedrijf op internet incasseerde een nettowinst van 87 miljoen dollar, tegen 25,9 miljoen dollar een jaar eerder. Voor het hele boekjaar kwam de winst uit op 249,9 miljoen dollar, bijna drie keer zoveel als de 90,4 miljoen dollar winst die in 2001 werd behaald.

De omzet kwam in het vierde kwartaal uit op 413,9 miljoen dollar, tegen 219,4 miljoen dollar in dezelfde periode van het vorige boekjaar. De jaaromzet groeide met 62 procent van 748,8 miljoen dollar tot 1,21 miljard dollar. Volgens Meg Whitman, algemeen directeur van het veilinghuis, was 2002 het beste jaar in de geschiedenis van de onderneming. "De gebruikers van het veilingplatform in cyberspace zijn nog steeds erg enthousiast over deze manier van zakendoen", aldus Whitman.

In de voorgaande twaalf maanden hebben zo’n 28 miljoen mensen iets met eBay gedaan. Hetzij iets gekocht, iets verkocht of een goed te koop aangeboden. Een jaar eerder telde het bedrijf nog bijna 18 miljoen gebruikers.