1 min

Tags in dit artikel

, ,

Softwaregigant Microsoft zal bij de Europese Commssie binnenkort een laatste schikkingsvoorstel indienen, in de hoop een einde te maken aan de slepende anti-monopoliezaak. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron dichtbij het Amerikaanse concern. Brussel is al geruime tijd bezig met een onderzoek naar machtsmisbruik door de softwarereus.

Volgens de bron is de EU er nog niet uit of men Microsoft van oneerlijke concurrentie kan beschuldigen. De Europese Commissie en Microsoft weigerden volgens Reuters op de geruchten te reageren. EU-vertegenwoordigers hebben al eens gesteld dat het bundelen van software binnen het dominante Windows operating systeem de rivalen op de softwaremarkt benadeelt. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de Windows Media Player. Rivalen als RealNetworks en Apple (QuickTime) worden hierdoor benadeeld.

Brussel zegt bovendien dat Microsoft Windows zo heeft ontworpen dat het beter werkt in combinatie met de eigen serversoftware dan met de programma’s van andere softwaremakers. Ook hierdoor zouden gebruikers van besturingssystemen als Linux en Unix bij voorbaat op achterstand staan.