min

Tags in dit artikel

, , , ,

British Airways start 18 februari een proef met breedband internet en e-mail aan boord. British Airways heeft non-stop gewerkt om haar Boeing 747-400 uit te rusten met technologie die reizigers toegang verleent tot het internet, e-mail en zakelijke netwerken op grote hoogte. Met deze proef bevestigt British Airways opnieuw haar leidende positie in productinnovatie in de luchtvaart.

Er is een kleine antenne aangebracht bovenop het vliegtuig om signalen op te vangen van een satelliet. De server die de gegevensstroom verwerkt is in het plafond van het vliegtuig gemonteerd. Er is meer dan 4,5 km kabel getrokken via de binnenmuren van het vliegtuig naar de aansluitpunten in de armleuningen van de stoelen in First en World Traveller Plus en naar de laptop plug-ins van de Club World bedden.

De proef, die drie maanden in beslag zal nemen, vindt plaats op de London Heathrow – New York JFK vluchten met een Boeing 747-400. British Airways biedt haar passagiers met behulp van deze techniek ook de mogelijkheid tijdens de vlucht live televisie te bekijken en radio te beluisteren. De internetverbinding aan boord biedt een snelheid van 10 maal een traditionele e-mailverbinding.

Martin George, Director of Marketing van British Airways: "We zijn erg enthousiast over de proef die op 18 februari zal starten. Het aanbieden van internet aan boord kan gezien worden als een technologische innovatie en een belangrijke extra service richting onze klanten.