Diverse Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen gaan draadloos internet aanbieden. Wanneer de passagier dit wil gebruiken, moet deze tien dollar betalen (dit is ongeveer zeven euro). De dienst is voorlopig alleen mogelijk op binnenlandse vluchten. Hoe snel het internet zal zijn is nog niet bekend, maar de passagiers moeten niet al te veel verwachten.

JetBlue Airways zal de eerste maatschappij zijn die internetdiensten zal gaan aanbieden. Het bedrijf biedt voorlopig alleen de mogelijkheid om e-mails en sms berichten te versturen. De maatschappij werkt daarvoor samen LiveTv, dat ervoor zal zorgen voor een constante internetverbinding, als het vliegtuig boven land vliegt. Bij de start en landing zullen de diensten niet beschikbaar zijn.

In de komende maanden zullen andere maatschappijen met internetdiensten volgen, waaronder Virgin Airlines en Alaska Airlines. Deze maatschappijen zullen hun passagiers wel in de gelegenheid stellen om over het web surfen. Alhoewel telefoneren via het internet voor de hand ligt, zien luchtvaartmaatschappijen weinig in het aanbieden van deze diensten. Passagiers zouden er volgens de maatschappijen namelijk niet op zitten te wachten om mee te genieten met de gesprekken van hun medepassagiers.

Vliegtuig fabrikant Boeing had de maatschappijen een aantal jaar geleden al een technologie aangeboden, om met een satelliet internet in vliegtuigen te krijgen. Dit was niet bepaald aantrekkelijk, omdat de passagier dan dertig dollar per keer moest betalen. Deze dienst wordt ook niet meer gebruikt.