min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony en Ericsson gaan 300 miljoen euro extra investeren in hun gezamenlijke onderneming die mobiele telefoons ontwikkelt en verkoopt. Beide concerns willen daarmee de financiële positie van Sony Ericsson Mobile Communications (SEMC) versterken. Die is onder druk komen te staan door aanhoudende verliezen. Sony en Ericsson benadrukten woensdag dat de kapitaalinjectie ook inhoudt dat beide zich blijven bekommeren om de gezamenlijke onderneming. Daaraan werd de afgelopen tijd getwijfeld door de buitenwereld, gezien de slechte prestaties van Sony en Ericsson in de mobiele telefonie. SEMC kampt met een teruglopend marktaandeel, waar concurrenten als Nokia, Motorola en Siemens van profiteren.

Sony gaat ervan uit dat SEMC dit jaar winst zal boeken. SEMC dook in het vierde kwartaal 2002 netto voor 69 miljoen euro in de verliezen tegen een negatief resultaat van 139 miljoen euro in de periode oktober-december een jaar eerder.

In het afgelopen kwartaal verkocht de onderneming 7,1 miljoen telefoons. Dat is een groei van 4 procent ten opzichte van de periode oktober-december het jaar ervoor. De omzet steeg 18 procent tot 1,2 miljard euro.