1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het net uit surseance verrezen Interoute kondigt aan door heel Europa Wi-Fi-hotspots aan te leggen volgens de nieuwe, nog niet geratificeerde, 802.11g-standaard. Deze versie van het WLan-protocol biedt gebruikers een draadloze capaciteit van 54 Mbps. Interoute nam gisteren de eerste hotspot in het centrum van Londen in gebruik. Elke hotspot biedt toegang aan minimaal honderd gelijktijdige gebruikers, stelt Interoute.

Het bedrijf wil het komend dergelijke plekken, die draadloze toegang tot internet bieden, opzetten langs zijn hele pan-Europese glasvezelnetwerk om ‘zakenreizigers de ervaring van een glasvezel te bieden, maar dan zonder draden’. De 802.11g-standaard maakt gebruik van de 2,4GHz-frequentieband, net als de 11 Mbps 802.11b-standaard die nu algemeen gebruikt wordt. Interoute is ook van plan zijn toegangspunten voor te bereiden op de derde WLan-standaard 802.11a, die eveneens een capaciteit van 54 Mbps levert, maar daarvoor de 5GHz-band gebruikt.

Interoute wil met de nieuwe strategie meer controle krijgen op de toegang en de dienstverlening en niet langer uitsluitend capaciteit verkopen. De nieuwe activiteiten moeten dit jaar al bijdragen aan het bedrijfsresultaat.