min

Tags in dit artikel

, ,

Planet Internet introduceert onbeperkt games spelen tegen een vast bedrag per maand. Allereerst komt deze dienst beschikbaar voor de eigen adsl-abonnees. Medio dit jaar kunnen ook breedband-gebruikers van andere providers een abonnement op de Planet Game Club nemen. De KPN-dochter begint als eerste provider in Nederland een dergelijke dienst. Geboden wordt een breed assortiment games, dat zich steeds uitbreidt. De games zijn van dezelfde kwaliteit als de gekochte of gehuurde titels. Planet Internet werkt hiertoe samen met de uitgevers Eidos, Infogrames en Ubi Soft. Tot nog toe is het Planet niet gelukt ’s werelds grootste game-uitgever Electronic Arts over de streep te trekken.

Pc-games worden geboden in verschillende genres. Zo zijn er actiespellen, vluchtsimulatoren en racespellen. Voorbeelden zijn Tom Clancy’s Rainbow Six, Supreme Snowboarding, Tomb Raider Chronicles, Risk V-Rally 2 en Silent Hunter. De Planet Game Club kost 9,95 euro per maand voor adsl-abonnees van Planet Internet. Niet-abonnees zullen later een hoger maandbedrag moeten betalen.

Yahoo! Game en het Duitse T-Online werken ongeveer op dezelfde manier als de Planet Game Club. Bij de Nederlandse GamePoint moet je de spelletjes eerst in de winkel kopen en op de pc zetten om vervolgens tegen anderen te kunnen spelen.

De ‘games on demand-dienst’ is gebaseerd op software van Exent Technologies. Deze techniek houdt het midden tussen ‘streaming’ en ‘downloaden’. Ronald Hoeksma, product manager Planet Game Club: "Je kunt al tijdens het downloaden gaan spelen, zodra alle bestanden zijn overgebracht die nodig zijn voor de start. Tegen de achtergrond wordt de rest van de bestanden opgehaald." De tijd die het duurt voordat je kan beginnen, hangt af van de gameopbouw en de snelheid van de verbinding. Bij ADSL Comfort, qua snelheid de ‘medium’ variant van adsl, duurt dit 10 à 15 minuten voor de snelste game. In het ongunstigste geval kan deze tijd oplopen tot een uur. Overigens is het mogelijk de computer zo in te stellen dat games ’s nachts worden opgehaald.