Herstructuring UPC laat op zich wachten

Herstructuring UPC laat op zich wachtenDe financiële herstructering van UPC laat nog even op zich wachten. Een van de obligatiehouders van het kabelbedrijf, InterComm Holdings, gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die onlangs akkoord ging met het reddingsplan van UPC. Daardoor zal de schuldenreductie waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden, heeft UPC dinsdag gemeld. Het is de bedoeling dat het Nederlandse UPC een volledige dochter van de nieuwe Amerikaanse onderneming New UPC wordt met alleen een beursnotering in de VS. UPC verdwijnt van de beurs in Amsterdam.

Via onder meer een aandelenruil, waarbij de aandeelhouders het schip ingaan, wil het kabelbedrijf zijn schuldenlast sterk terugbrengen van ongeveer 9 tot 3,6 miljard euro. UPC meldde eerder dat dit plan voor eind maart zou zijn uitgevoerd. Een meerderheid van de obligatie- en aandeelhouders was al akkoord gegaan met het reddingsplan. Maar de rechter moet nu eerst het beroep van InterComm behandelen. Dat gebeurt op 1 april. Kort daarna volgt de uitspraak, aldus UPC. Het kabelbedrijf verwacht niet dat de herstructuring in gevaar is gebracht door de actie van InterComm.

Eind vorig jaar ging UPC zowel in Nederland als in de Verenigde Staten in surseance om obligatiehouders te dwingen hun schuldpapieren om te zetten in aandelen.