1 min

Tags in dit artikel

De onafhankelijke Amerikaanse muziekaanbieder FullAudio heeft een nieuwe muziekdienst gelanceerd: MusicNow. De betaalde digitale service gaat de concurrentie aan met de gratis online ruilsites zoals KaZaA. Het bedrijf achter MusicNow, FullAudio uit Chigaco, is al geruime tijd online actief en beschikt reeds over licenties van de grote vijf platenlabels AOL Time Warner, EMI, Bertelsmann, Universal Music en Sony. De database van MusicNow bevat zo’n 200.000 nummers. De dienst is beschikbaar via www.musicnow.com en via de Windows Media Player.

Een onderscheidend kenmerk van MusicNow is dat de dienst door het magazine-achtige uiterlijk overzichtelijker en gemakkelijker is in het gebruik dan de grote database-structuren van de gratis ruilsites. MusicNow heeft 36 zogenoemde lifestyle-kanalen inclusief radio, volledige albums en voorgeprogrammeerde muziekcollecties.

MusicNow is zogezegd een betaalde dienst. Gebruikers kunnen kiezen voor een abonnement van 4,95 dollar voor ‘premium radio’ tot 9,95 dollar voor radio inclusief downloaden en on-demand afspelen gedurende de periode van het abonnement. Om liedjes op cd te branden of te kopiëren naar een portable muziekspeler moet 99 dollarcent per nummer afgetikt worden.