1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het uitbreken van de oorlog heeft miljoenen mensen over de gehele wereld doen inloggen op de nieuwssites van CNN.com om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. De aantallen pageviews vanaf donderdag 20 maart behoorden tot de hoogste aller tijden bij CNN.com. Op donderdag, de eerste volledige dag van het conflict, registreerde CNN.com 236 miljoen pageviews, het op een na hoogste niveau ooit (op 12 september 2001 werd het hoogste aantal aller tijden gemeten, 337 miljoen page views). Het verkeer op de website bleef hoog op vrijdag 21 maart, die in de boeken komt als de vierde hoogste dag ooit, met een aantal van 183 miljoen pageviews op CNN.com wereldwijd.

Er is ook een specifieke toename te zien op de internationale sites van CNN. Op CNNArabic.com, CNN’s site in het Arabisch, nam het dagelijks aantal pageviews toe met 60% in de eerste dagen van het conflict. Sinds de start van CNNArabic.com, nog geen jaar geleden, is het aantal pageviews verviervoudigd. De internationale editie van CNN werd 60% meer bezocht op woensdag 19 maart, en 100% meer op donderdag 20 maart, de hoogste aantallen sinds de start van de internationale edities.

De trend zette zich voort in het weekend. Op zaterdag 22 maart telde CNN.com 71 miljoen pageviews, twee keer zoveel als op een normale weekend dag. Het gemiddelde aantal pageviews in het weekend lag de afgelopen zes weken op 34 miljoen.