min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds vorige week is de site van de recent opgerichte stichting Spamvrij.nl in de lucht. De stichting publiceert een lijst van Nederlandse bedrijven die zich in het recente verleden hebben ingelaten met spam oftewel ongevraagde bulk-email. De stichting Spamvrij.nl stelt zich ten doel alle spam van Nederlandse oorsprong te bestrijden. Iedereen die Nederlandse spam tegenkomt, kan die bij submissions@spamvrij.nl melden. De stichting zet zich ook in voor afdoende wetgeving die spam onmogelijk moet maken. De huidige Europese Richtlijn en de komende Nederlandse regelgeving is daarvoor volgens de Stichting veruit onvoldoende.

Het idee om een lijst van Nederlandse spammers op internet te zetten is afkomstig van Rejo Zenger, initiatiefnemer van het oorspronkelijke www.spamvrij.nl. Verschillende bedrijven hebben naar aanleiding van hun vermelding op deze lijst hun beleid met betrekking tot e-mail marketing inmiddels aangepast.

Helaas vormde de publicatie van de lijst voor anderen aanleiding om Zenger te bedreigen. De site is naar aanleiding van die bedreigingen zelfs korte tijd uit de lucht geweest. Om organisatorisch, juridisch en maatschappelijk / politiek sterker te staan heeft Zenger samen met anderen besloten om de stichting Spamvrij.nl in het leven te roepen, die zijn privé-initiatief verder vorm moet geven.