1 min

Tags in dit artikel

,

VirusAlert.nl heeft de waardering van het virus W32.Fizzer opgewaardeerd naar medium-risk. De beschrijving van het virus was reeds afgelopen vrijdag online. Een sterkte toename van het aantal waarnemingen afgelopen nacht en hedenochtend heeft VirusAlert doen besluiten de risico-gradatie volgens de VirusAlert-schaal te verhogen.

Stand-alone wordt het virus beoordeeld als “gevaarlijk”. Het verspreidt zich via e-mail en maakt gebruik van een aantrekkelijke naamstelling. Verspreiding binnen P2P-netwerken als Kazaa komt het meest voor. De belangrijkste schade ontstaat door het installeren van een backdoor-component op het getroffen systeem. Hiermee krijgt de virusschrijver / cracker controle hierover en kan hij zich zonder toegang verschaffen systeem.

Installatie van de worm vindt plaats door het handmatig openen van een bijlage- of gebruik te maken van gedeelde bestanden. De worm kan zichzelf NIET automatisch activeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een bug in Windows. Gedetailleerde gegevens over de vele manieren waarop het virus zich kan melden vindt je hier.