1 min

Tags in dit artikel

, ,

Internetbedrijf Yahoo! is een samenwerking met British Telecom aangegaan voor het aanbieden van breedbanddiensten, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk vanaf het najaar. Volgens de gemaakte afspraken zal het huidige webportaal Openworld van British Telecom worden vervangen door een eigen gebruikersinterface en diensten van Yahoo!

Het pact past in het streven van Yahoo! om zijn inkomstenbronnen meer te diversificeren. Tot het te leveren dienstenpakket behoren webtoegang via een speciale browser, e-mail, een firewall, voorzieningen voor ouderlijk toezicht en online-opslagruimte op de server. Dat alles voor een abonnementsprijs van 30 Britse pond (42,50 euro) per maand. De opzet is vergelijkbaar met de dienstverlening van America Online, maar is volgens beide partners uitgebreider.

Beide bedrijven zullen de inkomsten van hun joint venture delen. Ze verlenen elkaar ook toegang tot elkaars klantenbestand. Yahoo! gaat prat op 15 miljoen bezoekers per maand op zijn Brits/Ierse website. British Telecom, dat in dit opzicht achterloopt op de rest van Europa, heeft ruim een half miljoen breedbandklanten. In de Verenigde Staten heeft Yahoo! al eerder een breedbandpact met telefoonbedrijf SBC gesloten. Verder biedt het Amerikaanse internetbedrijf in Japan internet via DSL-verbindingen in samenwerking met Softbank.