2min

Tags in dit artikel

,

Wie op de site van Het Kaartenhuis komt, merkt maar weinig van de duizenden andere bezoekers die op datzelfde moment een kerstgroet aan een dierbare schrijven. Het lijkt er zo rustig maar schijn bedriegt: achter de schermen draait een klein en hecht team van medewerkers overuren om ook deze kerstperiode weer tot een succes te maken.

Jaarlijks krijgt Kaartenhuis.nl in de aanloop naar de feestdagen te maken met een enorm bezoekersaantal. Werd in 2002 al een mijlpaal bereikt met de ruim anderhalf miljoen digitale kerst- en nieuwjaarswensen die via Nederlands populairste kaartensite werden verstuurd; dit jaar breekt de drukte alle records.

Een week voor Kerstmis werden de eerste signalen van grote drukte zichtbaar en op het laatste moment wist Kaartenhuis twee extra servers te plaatsen. Zo is de website volledig in staat om aan de vraag te voldoen: op de piekuren worden 10 kaartjes per seconde verwerkt. Directeur Peter Zijderveld verwacht dit jaar op een totaal van 2,3 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten uit te komen.

Een nostalgisch kerstplaatje, een grappige cartoon of een mooie animatie: bij Kaartenhuis.nl vindt iedereen wel iets naar zijn smaak. Naast de vertrouwde gratis e-cards, waarmee de in 1998 gestarte internet-site groot is geworden , kan de bezoeker familie en vrienden verrassen met SMS-afbeeldingen, flashgames en ringtones in de sfeer van Kerstmis. Onlangs introduceerde Kaartenhuis met de Postkaart weer een nieuwe dienst, waarbij de geadresseerde een kaart in zijn brievenbus ontvangt, die de afzender via Internet heeft samengesteld. Hiervoor kan hij zelfs een eigen foto uploaden.