1 min

Tags in dit artikel

Een Nederlandse online service voor het versturen van echte wenskaarten genaamd Greetz.nl, gaat samen met Hallmark, die marktleider is in de wenskaartenmarkt. Het bedrijf wil wereldwijd binnen 24 uur wenskaarten bij mensen laten thuisbezorgen.

Directeur Johan van Vulpen vertelt, "De eerste stap is nu dat we dat in Amerika gaan doen. Daarna willen we naar Engeland, waar per hoofd van de bevolking per jaar de meeste kaarten worden verkocht. Daarna willen we naar meer Engelstalige landen om uiteindelijk over de hele wereld in een dag kaarten te kunnen bezorgen."

De online service is Nederland bekend geworden door de actie ‘Stuur Balkenende beterschapskaartje’ , die gehouden werd tijdens de ziekenhuisperiode van de minister-president in 2004. Toen riepen zij iedereen op om via de site een kaartje naar hem te sturen, dat leverde in totaal zo’n tienduizend reacties op. Vanaf die tijd zijn er inmiddels een slordige één miljoen kaarten verstuurd via Greetz.nl.

Het bedrijf kan snel verzenden doordat zij lokaal drukken, dat gaat in de VS straks ook gebeuren. In de States gaan zij samenwerken met Hallmark.com dat zo’n 140 miljoen bezoekers per dag heeft op de site. Hallmark.com kan alleen e-cards versturen en niet zelf maken en/of samenstellen. Dat is juist hetgeen wat bij Greetz wel kan en het zo uniek maakt. Je kan zelfs je eigen foto gebruiken om een kaart van te laten maken.