1 min

Tags in dit artikel

,

De maker van de website Mikerosoft.ca is door Microsoft verzocht het gebruik van zijn domein te stoppen, dit in verband met verwarring die zou kunnen voorkomen. Het domein zou teveel op de domeinnaam Microsoft.com en Microsoft.ca (De website van Microsoft in Canada) en zou dus verwarring op kunnen leveren, volgens de advocaat van Microsoft. Ook zou er met het domein Mikerosoft.ca inbreuk op het merkenrecht worden gemaakt, menen de advocaten.

Volgens de advocaten van Microsoft staat er niet in de disclaimer van de website dat de website niets met Microsoft te maken heeft, nu is het verzoek naar de eigenaar van Mikerosoft.ca verstuurd met zijn website te stoppen. De website van Mike Morris, een privé-site over software zou geen verdiensten opleveren, aldus Mike. “Waar gaat dit naar toe? Hoe kan iemand mijn site verwarren met het bedrijf op of de producten van Microsoft?”, dit was wat Morris zich af vroeg nadat hij bericht van de advocaten van Microsoft kreeg. Onder tussen is Morris begonnen met het inwinnen van juridisch advies.

MSN
Deze brief zou niet de eerste zijn die Microsoft verstuurd voor domeinnamen die kunnen verwarren. Midden vorig jaar werden er ook al sites offline gehaald, omdat ze het woord MSN bevatten. Dit omdat MSN een naam van Microsoft is. In december 2002 verstuurden de advocaten van Microsoft ook een brief naar de Nederlandse eigenaar van het domein WindowsXP.nu. Ook dit domein is overgedragen.