2min

Tags in dit artikel

Sinds eind september is de site www.geenadsl in de lucht. De site is door IntroWeb geïntroduceerd om inwoners van gebieden waar geen ADSL beschikbaar is en komt op te roepen om zich aan te melden voor SkyAccess. Bij 100 aanmeldingen uit één gebied wordt SkyAccess uitgerold. Inmiddels zijn er al 3 plaatsen uitgerold met behulp van deze site! Het gaat om de plaatsen: Willemsoord, Bakkeveen en Haarle.
In deze plaatsen zijn actiegroepen actief geweest om de benodigde 100 aanmeldingen te verkrijgen met behulp van de actiesite www.geenADSL.nl. Hun acties hebben succes gehad want sinds eind december is SkyAccess in beide plaatsen beschikbaar.

GeenADSL.nl
In veel plaatsen is het nog steeds niet mogelijk om snel, tegen een vast tarief te internetten. IntroWeb kan hier verandering in brengen, al bij 100 aanmeldingen wordt de installatie van SkyAccess gestart. SkyAccess is het draadloze alternatief voor ADSL. Zodra de benodigde handtekeningen binnen zijn, kan binnen drie maanden gebruik worden gemaakt van SkyAccess.

SkyAccess
Met SkyAccess kan via een speciaal modem draadloos contact gemaakt worden met Internet. De gebruikte techniek is echter veel geavanceerder dan de veelgebruikte WiFi techniek waardoor bijvoorbeeld de beveiliging optimaal is en er door de gebruiker geen antenne geïnstalleerd hoeft te worden. Hierdoor is de installatie voor de gebruiker zeer eenvoudig. Per regio wordt door IntroWeb een centrale antenne geïnstalleerd met een bereik van circa 5 km rond de antenne. Abonnees kunnen binnen het bereik van deze antenne contact maken met het Internet en zijn dus niet gebonden aan een vaste plaats.