2min

Tags in dit artikel

Internetuitgever ilse heeft besloten om haar mailplatform onder te brengen bij Siennax International. De keus is op Siennax gevallen vanwege de geavanceerde mogelijkheden die deze leverancier van utility services met Backstage biedt voor het afrekenen van nieuwe betaalde diensten die ilse gaat aanbieden.

In tegenstelling tot bestaande betaalmogelijkheden op internet, die meestal via banken of creditcardmaatschappijen verlopen, wordt ilse – als leverancier van de diensten- ook eigenaar van de klantgegevens, met inachtneming van de bestaande privacyreglementen. Klanten hoeven daarom voor losse transacties niet iedere keer opnieuw gegevens in te voeren op de website. Dit biedt ilse de mogelijkheid om een gemeenschap op te bouwen van trouwe klanten, die recht hebben op kortingen en speciale aanbiedingen.

Nieuwe diensten
Naast billing (het opmaken van de factuur) registreert Backstage de gegevens van klanten en controleert of zij toegangsrechten hebben. ilse gebruikt de billingdiensten om naast de gratis mail ook betaalde mail aan te bieden. Deze ilsemail Large biedt extra mogelijkheden, zoals POP3, IMAP, extra adresboekfunctionaliteit, mailregels, meer opslagruimte en visitekaartjes. Daarnaast is het mogelijk om additionele opslagruimte te kopen. De betaalde diensten blijven niet beperkt tot ilsemail. ilse is van plan om ook andere betaalde diensten te introduceren.

Met Siennax’ Backstage kan ilse haar klanten nieuwe betaalde diensten aanbieden die veel verder gaan dan de bestaande mogelijkheden op internet. Omdat de gebruikers- en betaalhistorie opgeslagen worden, kan ilse haar klanten prijsplannen en kortingen aanbieden. Een klant die tegelijkertijd een product koopt en een dienst afneemt, krijgt dan bijvoorbeeld een derde product gratis. Het betaalmoment kan ook losgetrokken worden van het afneemmoment, bijvoorbeeld voor abonnementen. Voor de betaling via één geïntegreerde nota ondersteunt Siennax’ Backstage een payment gateway naar Interpay, de organisatie die de betaalinfrastructuur van de Nederlandse banken beheert en ontwikkelt.

Expertise en schaalgrootte
Paul Molenaar, CEO bij ilse Media: "Siennax beschikt over de expertise en schaalgrootte om geavanceerde billingsoftware beschikbaar te stellen. Backstage helpt ons bij het uitvoeren van onze toekomststrategie. De ontwikkeling van billingsoftware behoort niet tot onze core-business, maar het is wel belangrijk dat we eigenaar blijven van klantgegevens. Door ons mailplatform uit te besteden aan Siennax en gebruik te maken van Backstage kunnen we ons volledig richten op het aanbieden van diensten aan onze consumenten."