1 min

Tags in dit artikel

,

Ilse Media, onder andere bekend van de gelijknamige zoekmachine, zal per 7 april 2006 alle e-mail activiteiten stopzetten. Dat betekend dat ongeveer 40.000 gebruikers op zoek moeten naar een nieuw e-mail adres.

De reden dat Ilse Media haar e-mailtak afstoot, komt omdat het bedrijf zich puur en alleen op de zoekmachine wil gaan richten. Dat betekent dat andere diensten van Ilse Media ook langzamerhand gaan verdwijnen.

Een andere reden is het feit dat de wetgeving voor dataopslag aan het veranderen is. Paul Molenaar van Ilse Media lichtte in zijn weblog het één en ander toe: "Het contract met de leverancier van de maildienst moest in de komende weken worden verlengd. De keuze die we met ilse.nl maken, gecombineerd met de verscherpte regelgeving voor e-mail diensten en de kostenverhoging die dit met zich mee zou brengen, waren de reden om nu deze beslissing te nemen."

Gebruikers zullen de komende tijd tips krijgen voor het afsluiten van een nieuw e-mail account. Verder krijgen alle gebruikers van haar maildienst nog tot het einde van dit jaar de mogelijkheid om hun huidige Ilse-mail door te laten sturen naar hun nieuwe adres, daarna is het definitief over.