2min

Tags in dit artikel

, ,

Professor Harry van de Wiel start onderzoek naar ideaal vrijen onder 40 plussers. Deze week verschijnt er een oproep in het weekblad Libelle om mee te doen aan een enquête naar het ideale vrijscenario. De oproep is bedoeld voor 40 plussers en is een initiatief van Professor Harry van Wiel, seksuoloog in Groningen. Hij start deze enquête op zijn nieuwe site www.grotegenieten.nl om mensen met een langdurige relatie in geval van een "Seksuele Burn-out" beter te kunnen adviseren en behandelen. Aan de hand van een aantal vragen kunnen vrouwen (mannen kunnen ook meedoen) in een korte schets aangeven wat voor hen de ideale manier is om seks te beleven.

Prof. Harry van de Wiel verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Groningen introduceerde enkele jaren geleden de term "Seksuele Burn-out". Hij constateerde dat paren die al een langere tijd bij elkaar zijn sleur en verveling kunnen ondervinden in hun seksuele relatie. Dit zette Van de Wiel aan tot nieuwe gedachten over seks en hoe men weer optimaal van elkaar kan genieten. "We weten uit onderzoek wat de seksuele problemen zijn, maar niet wat de wensen zijn en hoe ideale vrijscenario’s eruit zien. "Als we weten wat vrouwen en mannen aan wensen hebben, kunnen we deze ook verwerken tot adviezen en behandelingsmogelijkheden. Zo kunnen we mensen met problemen op seksueel gebied beter helpen," aldus Van de Wiel.

Volgens Van de Wiel hoeven veertig plussers niet te blijven tobben met seksuele problemen. Bij gebrek aan interesse, zin of opwinding is het van belang dat paren zich openstellen voor elkaars wensen. Bij lichamelijke klachten zoals erectiestoornissen of bekkenbodem problemen (ten gevolge van de overgang) is het belangrijk dit bespreekbaar te maken. Vaak kunnen gesprekken,hulpmiddelen of medicijnen uitkomst bieden.

Bezoekers van de site kunnen anoniem meedoen aan dit onderzoek. De resultaten worden later in het jaar bekend gemaakt in Libelle en op www.grotegenieten.nl.