De Universiteit van Stanford heeft weer eens een onderzoek gedaan: mensen die thuis beschikken over internettoegang hebben vaker een relatie dan mensen zonder internettoegang. De universiteit heeft hiervoor een onderzoek gehouden onder 4000 personen.

Internet is voor steeds meer mensen een goede ontmoetingsplek om een partner te vinden. Datingsites blijven elk jaar maar groeien en steeds minder mensen hebben bezwaren tegen internet daten. Vooral veel holebi’s zoeken succesvol hun partner op het web.

De Stanford Universiteit heeft gedurende een periode van maar liefst 2 jaar totaal zo’n 4000 mensen onderzocht. Behalve holebi’s valt ook op dat mensen die alleen zijn en ouder zijn dan 50 jaar steeds vaker aan het internet daten gaan.

Van de mensen die thuis over internettoegang beschikken hebben in totaal 82 procent een partner en van de mensen zonder internettoegang heeft slechts 63 procent een partner. Mensen die gedurende het onderzoek een nieuwe partner vonden bleken vaker homo dan hetero te zijn, 61 procent tegenover 22 procent. Ook is de kans groter als je iemand via internet ontmoet dat zij een andere religieuze achtergrond hebben dan jijzelf.