FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), de toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management (ECM) oplossingen, gaat ondersteuning bieden voor Linux. Dit is het snelgroeiende besturingssysteem dat gebaseerd is op open standaarden. Begin dit jaar zullen de FileNet P8 producten beschikbaar zijn voor de enterprise edities van SuSE en Red Hat Linux en zal gestart worden met de ondersteuning van de eerste componenten op webapplicatie-niveau. De flexibiliteit van Linux alsmede FileNet’s ondersteuning zorgen ervoor dat organisaties een optimaal rendement kunnen behalen uit hun investeringen in ECM-oplossingen.

Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties stappen over op Linux, vanwege de uitstekende flexibiliteit en schaalbaarheid. Hierdoor kan Linux op verschillende manieren worden toegepast en biedt het ondersteuning aan bestaande systeem infrastructuren tegen lagere operationale kosten. Door het bieden van ondersteuning aan Linux komt FileNet tegemoet aan de eisen van de klant. Deze eisen zijn momenteel gericht op webservers en webapplicatieservers, de gebieden waarin Linux domineert.

"Klanten maken gebruik van onze ECM-oplossingen om de efficiency te verbeteren en een grotere controle te krijgen over bedrijfsprocessen en gerelateerde content. Ze kunnen nu profiteren van Linux tegen lagere kosten en met een grotere schaalbaarheid," aldus Ken Fitzpatrick, chief marketing officer bij FileNet. "Onze ondersteuning voor Linux onderstreept FileNet s streven om ondersteuning te bieden aan meerdere platformen en om de keuzevrijheid van onze klanten te vergroten."

Het gebruik van Linux voor zakelijke toepassingen blijft in Nederland en België toenemen. Uit recent onderzoek* blijkt dat momenteel 5,4% van de bedrijven met 50 of meer werknemers werkt met Linux-servers. Per maand neemt de penetratie Linux-gebruik constant toe. Hiermee heeft Linux een duidelijke plaats in de markt veroverd.

"Content-georiënteerde architecturen zorgen ervoor dat bedrijven traditionele informatie kunnen analyseren en in real-time zakelijke informatie kunnen leveren. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie," stelt Dan Whelan, chief technology officer bij FileNet. "Wij zijn ervan overtuigd dat de modulaire architectuur van FileNet s ECM-suite en het concept van open standaarden perfect bij elkaar passen. Hiermee kunnen organisaties oplossingen op verschillende hardwareplatforms inzetten en bereiken ze een grotere interoperabiliteit. Daarnaast is de implementatie een stuk eenvoudiger en worden de kosten gereduceerd."