min

Tags in dit artikel

, , ,

Het MyDoom virus is nog niet uitgeraasd of er ontstaan al discussies over schade ervan. Het Britse mi2g zegt dat de schade zelfs geschat zou moeten worden op 38,5 miljard dollar. Deze monsterschade zou veroorzaakt zijn door de extra stress, het overwerk, de verliezen van ondernemers en de ruimte van de bandbreedte.

Daarentegen noemt Vmyths.com deze uitspraken ‘volstrekt absurd’. Als we de schatting van mi2g moeten geloven, zou dat betekenen dat het MyDoom virus 40 procent van de financiële schade van 11 september bedraagt.

Tevens zou het virus dan de Amerikaanse natuurramp met de orkaan Andrew uit 1992 verslaan. Toen vielen er veel dodelijke slachtoffers en ook de materiele schade was enorm, namelijk rond de 25 miljard dollar.

Ook op andere fronten wordt nog gediscussieerd over hoe groot de schade van het MyDoom virus nu eigenlijk was. Kaspersky Labs, een vooraanstaande virusbestrijder, liet onlangs weten, dat het virus maarliefst 80 procent van alle virusmeldingen zou bevatten. Een andere virusbestrijder, Sophos, noemt dit weer te enthousiast en houdt het op 25 procent van alle virusmeldingen.