1 min

Tags in dit artikel

, , ,

TV zender RTL 4 gaat een aantal afleveringen van de nieuwe serie ‘De Erfenis’ op Internet uitzenden. De Internetter zal de afleveringen via Internet kunnen zien voordat ze op TV zijn verschenen. Hiermee is RTL 4 de eerste Nederlandse zender die kiest voor deze technologie.

‘De Erfenis’ zal vanaf 9 februari op TV te zien zijn. De serie gaat over een familie die bijeenkomen bij het sterfbed van hun vader. Het geld wat vader hen nalaat wordt onderwerp van ruzies, en ook komen er oude conflicten weer bovendrijven.

De online uitzendingen zijn vanaf gisteren begonnen. RTL 4 zal zodra de eerste episode is afgelopen de tweede online zetten. Na verloop van tijd zal de complete serie dus beschikbaar zijn via Internet. Overigens is de serie te bekijken in drie verschillende beeldkwaliteitformaten: narrowband (34 kbps), breedband (224 kbps) en fullscreen-superbreedband (800 kbps). Duidelijk is dus dat de breedband Internetters de serie fullscreen kunnen bekijken, waarmee het een kwalitatief goed alternatief wordt voor de TV.

Het bekijken van een aflevering zal 1 euro kosten. Voor dit bedrag is het mogelijk om binnen 24 uur de aflevering te bekijken. Het betalen gaat via een 0909 telefoonnummer of via de Wallie-Card. Verder zal betalen via een SMS ook mogelijk zijn, maar de kosten zijn dan iets hoger: 1,10 euro kost een aflevering dan.