1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Televisie maatschappij RTL heeft een nieuwe keuze voor online kijkers. Je kan reclame gewoon bekijken, of je betaalt om de reclame weg te laten halen.

"RTL komt als eerste in Nederland met deze nieuwe manier van adverteren", zo vertelde een woordvoerder van RTL vanmiddag. "Consumenten kunnen op rtl.nl gratis kijken naar series of films waar normaal gesproken voor moet worden betaald. In plaats van het verrichten van een betalingshandeling, krijgen ze voorafgaand aan de start van het programma een verplichte interactieve commercial te zien."

Peter op de Beek, RTL directeur, denkt dat deze dienst veel online kijkers zal trekken, "doordat de consument actief bezig is met het product levert het voor de adverteerder, door de verplichte interactiviteit, een veel hogere attentiewaarde op dan bij normale reclame."

Het is nu nog in een soort proef dus nu is alleen nog maar ‘Gooische Vrouwen’ te bekijken, voor 1,30 euro heb je deze soap zonder reclames, anders moet je de reclames gewoon bekijken. Helemaal gratis is het dan nog niet, want om beelden te bekijken moet je licenties hebben en die moeten ook gekocht worden.