De televisiezender ABC van het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney, gaat een aantal van hun de meest bekeken tv-series gratis aanbieden via het internet. Dat maakte ABC maandag bekend. Het zal onder andere gaan om de series "Lost" en "Desperate Houswives".

De series zullen ook bekeken kunnen worden via de digitale MP3-speler van Apple, de iPod. Alleen zal er dan wel voor de series betaald moeten worden. Het is niet zo vreemd dat deze ontwikkeling op gang is gekomen, dat komt doordat Amerikaanse mediabedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om aan hun inkomsten te komen, omdat het aantal kijkers naar de normale televisie steeds minder wordt.

De series komen op het internet een dag nadat ze op de televisie zijn geweest. De kijker krijgt dan ook te maken met reclame blokken zoals die ook op televisie te zien zijn, hij kan de reclames niet doorspoelen, in tegenstelling tot het programma zelf, want daar kan gewoon in gespoeld worden. Het is de bedoeling dat de series in mei en juni te bekijken zijn op het internet, dan zullen de series ook voor de iPod verkrijgbaar zijn.