1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dinsdag tijdens de RSA Conferentie in San Francisco heeft Bill Gates de laatste technologisering op het gebied van anti-spam geplubiceerd. Het gaat om het zogeheette ‘Caller Id’.

Met caller id wordt de mail bij binnenkomst gecontroleerd of het ip-adres klopt met het verzendende email-adres. Hierdoor kan nog voordat het mailtje in de mailbox van de ontvanger terechtkomt gecontroleerd worden of het geen spam is, omdat op deze manier ‘spoofing’ (een veel gebruikte manier door spammers om veel mail te versturen uit de naam van anderen) kan worden voorkomen.

Volgens kenners is alleen een nadeel van dit systeem, dat het bericht niet meer gescand zal worden door anti-spam filters, dus in plaats van te kijken naar de inhoud van het bericht en de header van het bericht, zal nu alleen nog maar gekeken worden naar het ip adres van de desbetreffende zender.

Het ‘Caller ID’ systeem zal onder andere getest worden door: Amazon, Brightmail, Sendmail en Hotmail. Hotmail zal de eerste zijn waarvan de servers aangepast zullen worden op het ‘Caller ID’ systeem.

Voor meer informatie over dit systeem heeft Microsoft een speciale pagina opgesteld, deze is hier te vinden.

Wij bedanken Rick voor het schrijven van dit bericht.[/i]