min

Tags in dit artikel

, ,

De Consumentenbond heeft Zoek.nl uitgeroepen tot de slechtste op Nederland gerichte zoekmachine. Google scoorde het beste.

Dertien op Nederland gerichte zoekmachines werden getest door de Bond. De Consumentenbond probeerde 5 vragen uit. Vijf van de dertien zoekmachines scoorde onder de maat volgens de Consumentenbond. Excite, Ilse, Ixquick en Lycos lieten onvoldoende resultaten zien. Zoek.nl was het toppunt met vooral veel gesponserde resultaten, aldus de Consumentenbond.

"Ik ben het wel eens met de conclusie van de Consumentenbond", zegt een woordvoerder van Zoek.nl. "We testen nu een nieuwe versie van de zoekmachine die op een andere manier zoekt. Bovendien zullen de gesponsorde links daarbij beter worden gescheiden van de andere resultaten." Binnen enkele maanden zal de nieuwe Zoek.nl in gebruik genomen worden.

De testers vonden dat Google met kop en schouders boven de rest uit stak. Ook Track, Voelspriet en Vivisimo gaf goede resultaten weer. Belangrijke pluspunten waten de snelle en goede zoekresultaten en het (bijna) ontbreken van reclame.

De resultaten staan in De Digitale Consument die vandaag is uitgekomen