2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ordina N.V. heeft vrijdag 2 april jl. de 100%-overname van TVW Group B.V. afgerond. Het voornemen tot acquisitie van TVW Group werd op 24 november 2003 aangekondigd.

TVW Group bestaat uit The Vision Web (circa 340 medewerkers) en fiNext (circa 60 medewerkers) en realiseerde in 2003 een omzet van circa EUR 43 miljoen. Bij The Vision Web zijn in Nederland ruim 265 medewerkers actief op het gebied van enterprise applications, in het bijzonder voor SAP en Microsoft. Waar het SAP betreft is The Vision Web gespecialiseerd in de zogenoemde Business Suite-oplossingen als Business Warehousing, Customer Relationship Management en Supply Chain Management. The Vision Web is op diverse terreinen special expertise partner van SAP en gold certified partner van Microsoft op het gebied van commerce solutions. The Vision Web en fiNext zijn daarnaast met circa 95 medewerkers actief op het gebied van performance en financieel management en business intelligence, ondersteund door partnerships met Cognos en Hyperion. The Vision Web in België richt zich met circa 40 medewerkers op enterprise applications (met name SAP) en is daarmee complementair aan de huidige activiteiten van Ordina in België.

De initiële koopsom voor TVW Group wordt voldaan door uitgifte van 2.350.000 aandelen Ordina N.V. Op deze aandelen is een blokkeringsregeling van toepassing ten aanzien van de verhandelbaarheid ervan. Daarnaast zal, afhankelijk van de financiële performance van TVW Group over 2004, mogelijk een earn out worden betaald. De omvang daarvan zal relatief beperkt zijn in vergelijking tot de initiële koopsom. De resultaten van TVW Group zullen met ingang van 1 april 2004 in de resultaten van Ordina worden opgenomen.

Met de toetreding van TVW Group tot de Ordina Groep wordt de positie van Ordina met name versterkt op het gebied van enterprise applications.
Daarnaast bereikt Ordina met deze acquisitie een duidelijke voorhoedepositie op het gebied van performance management en business intelligence.