1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gearbox Software heeft Halo Custom Edition aangekondigd. Halo CE zal voor de PC uitkomen, hij is alleen voor multiplayer en heeft de mogelijkheid om je eigen levels, mods e.d. te creëren. Halo CE zal geen van de single player levels bevatten en wordt alleen ondersteund door Gearbox Software.

Halo Custom Edition is gebaseerd op versie 1.04 van Halo: Combat Evolved. Je hoeft Halo echter niet geïnstalleerd te hebben om de Custom Edition te draaien. Het enige wat je nodig hebt is de key van het originele spel.

Samen met Halo Custom Edition zal Gearbox de Halo Editing Kit uitgeven. Met de Editing Kit kunnen spelers vrijwel alles in het spel zelf maken. Je kan je eigen levels, objecten en animaties creëren. Bij de Editing Kit zullen verscheidene tools en een tutorial voor de creatie van levels zitten.

Gearbox heeft nog geen officiële releasedatum vermeld, maar zegt dat zowel Halo Custom Edition als de Halo Editing Kit binnen twee weken te downloaden zijn. De Custom Edition zal 170MB groot zijn, de Editing Kit 260MB.