Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft officieel aangekondigd dat het drie versies uit gaat brengen van het spel Halo 3. De versies variëren van de eenvoudige standaard editie zonder extra’s, tot een legendary editie compleet met helm van de Master Chief.

Legendary Edition

De meest uitgebreide en waarschijnlijk ook meest gewilde versie is de Legendary Edition. Behalve de eerder genoemde Spartan helm, bevat deze versie ook een tweetal bonusdiscs. De eerste disc bevat allerlei extra’s, waaronder behind-the-scene beelden en een ‘Making of Halo3’ documentaire. Verder zijn er nog een aantal filmpjes, waarin de ontwikkeling van Halo 3 bekeken kan worden. Alle filmpjes zijn in HD kwaliteit af te spelen. De tweede bonusdisc is exclusief voor deze editie en bevat filmpjes van Halo: Combat Evolved en Halo 2 die digitaal geremastered zijn. Ook staan er nog wat andere filmpjes op, waaronder een documentaire over een dag bij Bungie.


Daarbovenop krijgt de koper ook nog een set Halo 3 storyboard art van kunstenaar Lee Wilson. Klap op de vuurpijl is de audio-visuele kalibratietool die speciaal ontworpen is door het grafische en audioteam van Halo 3. Wat het tooltje precies doet is niet duidelijk, maar volgens Microsoft kan je met de tool het meeste uit je home-theater set halen. Zoals gezegd zal de Legendary Edition in gelimiteerde oplage verschijnen tegen een prijs van 129,99 dollar.

Limited & Standard Edition

De Limited Edition is een versie zoals we die van meer games kennen. Het spel zit in een metalen DVD-box die weer in een plastic Xbox 360 hoesje zit. De eerste bonusdisc uit de Legendary Edition zit ook in deze editie en daarnaast wordt ook een Halo fiction and art book meegeleverd. Deze versie gaat voor 69,99 dollar over de toonbank.

Als laatste is er nog de Standard Edition, die vergelijkbaar is met de rest van de spellen in de winkel. Geen extra’s, alleen het spel en tegen een prijs van 59,99 dollar.