1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eerder vandaag berichtten we al dat er foto’s van de nieuwe handheld van Nintendo, de DS, zijn uitgebracht. Concurrent Sony heeft vandaag de Playstation Portable (PSP) getoond op de E3, ondanks dat Sony de PSP pas in 2005 in Europa denkt te verkopen.

Sony belooft dat de spellen voor de PSP van dezelfde kwaliteit zullen zijn als de spellen voor de Playstation 2. Ken Kutaragi, hoofd van de gamedivisie bij Sony, noemt de PSP "de walkman van de 21ste eeuw." Er zijn echter niet alleen lovende reacties over de PSP, analist Hiroshi Kamide: "Als spelcomputer vind ik de PSP niet geslaagd, gelukkig maken de vele opties de PSP toch een interessant apparaat."

De PSP heeft 32MB aan RAM-geheugen en draait op 333MHz. Daarnaast heeft de handheld een 1,8GB disk. Hierop kan je naast spellen ook audio en video opslaan. De PSP heeft een slot voor Sony Memorysticks en een USB 2.0-poort. Daarnaast zal de PSP uitgerust zijn met een 802.11b draadloze netwerkvoorziening en een infrarood communicatiepoort voor de draadloze communicatie.