1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens het tijdschrift Star Phoenix, kreeg Brandon Buchan, een 21-jarige student op de universiteit van Saskatchewan, een wapen ingestuurd, nadat hij het hoogste bod had geplaatst voor een MP3-speler op eBay. Het wapen betreft een 22-caliber Smith & Wesson geweer, inclusief een Amerikaanse licentie voor wapenbezit.

De verkoper was een pandjeshuis, gevestigd in de Verenigde Staten. Deze pakte om een onbekende reden het geweer in, markeerde het als “MP3-speler” en stuurde het naar de hoogste bieder. Het wapen reisde naar Canada voorbij de douanediensten, die het pakket niet openden. Het pakket werd zelfs niet gescand met röntchenstralen.

De verraste student verklaarde dat hij erg geschokt was toen het pakket een geweer bleek te bevatten in plaats van een MP3-speler. De jongen verwittigde de politie en vervolgens werd het wapen in beslag genomen omdat een Amerikaanse vergunning niet geldig is in Canada.

De student heeft de Amerikaanse winkel een e-mail gestuurd en deze meldt dat het zo snel mogelijk zal zorgen voor de bezorging van de MP3-speler. De vergunning voor het wapen mocht hij houden als aandenken aan het incident.