2min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwe high-end videokaart van ATi, de Radeon X800 Pro, begint zich te nestelen in de retail-wereld. Vanaf heden is deze kaart verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Japan en een aantal ATi-partners willen tegen het einde van de maand deze nieuweling geïntroduceerd zien in de rest van de wereld.

De Radeon X800 Pro is het nieuwste product van ATi Technologies en de adviesprijs bedraagt 399 dollar. Het prijsverschil met de Radeon 9800XT, die toch wel een stuk minder goed presteert, is maar klein. De X800 Pro-chip beschikt over 12 pixel pipelines en is geklokt op 475MHz. De kaart heeft 256MB 256-bit 2,0ns GDDR3-geheugen aan boord en kan ook overweg met D-Sub, DVI, TV-Out en VIVO (optioneel).

Bepaalde winkels in Tokyo, Japan, zijn begonnen met de verkoop van de Radeon X800 Pro-videokaart van Sapphire Technology. Eerder werd gezegd dat de kaart pas op 14 mei beschikbaar zou worden in Tokyo. Dit is nu echter een paar dagen vervroegd. Nieuw is dat de kaart een prijskaartje heeft van 477 tot 537 Amerikaanse dollar, wat opmerkelijk duurder is dan de vooropgestelde prijs van 399 dollar.

Enkele in de VS gevestigde winkels, zoals CompUSA, Allstarshop en US-Depot, verkopen momenteel de nieuwe kaart voor prijzen van 430 tot 509 dollar, dewelke ook nog steeds een behoorlijk bedrag boven de adviesprijs uitsteken. De verkrijgbaarheid is echter nog vrij beperkt in Noord-Amerika.

Ook al is de ATi Radeon X800 Pro op dit moment nog behoorlijk duur, de kaart biedt wel de meeste performance die je momenteel op grafisch gebied kan krijgen.