QuickTime 6 overschrijdt 250 miljoen downloads

QuickTime 6 overschrijdt 250 miljoen downloadsApple kondigde gisteren aan dat QuickTime 6, de gratis multimediaspeler van Apple voor Mac en Windows, twee jaar na zijn introductie wereldwijd meer dan 250 miljoen keer is gedownload. Dit maakt van QuickTime 6 de populairste versie ooit. Met de gratis QuickTime Player kun je digitale films en -muziek in hoge kwaliteit afspelen op PC of Mac. Bovendien biedt QuickTime de meest uitgebreide mogelijkheden voor de productie en streaming van digitaal beeld en geluid van de hoogste kwaliteit via het internet, draadloze netwerken en breedbandnetwerken.

"Het succes van QuickTime 6 bevestigt de toonaangevende positie van Apple in de ontwikkeling van complete, op standaarden gebaseerde oplossingen voor de productie en distributie van digitale media", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple.

QuickTime geniet de absolute voorkeur van multimediaproducenten over de hele wereld. De QuickTime-technologie biedt de beste export- en importmogelijkheden van multimedia en is geïntegreerd in duizenden softwarepakketten, talloze muziek-cd’s en meer dan 225 digitale camera’s van meer dan 50 fabrikanten. Voorts is QuickTime door de ISO (International Standards Organization) gekozen tot het standaardbestandsformaat voor MPEG-4. Bovendien vormt QuickTime de basis van de 3GPP- en de 3GPP2-standaard, die steeds vaker geïntegreerd wordt in GSM- en andere mobiele netwerken.