1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft vandaag gemeld dat het meer dan één miljoen video’s heeft verkocht sinds het 19 dagen geleden haar video iPod uitbracht en begon met het verkopen van diverse videobestanden via haar iTunes downloadservice.

In een verklaring stelde Steve Jobs van Apple dat de resultaten aantonen dat er niet alleen een markt is voor dergelijke content, maar dat er ook een behoefte is aan een groter aanbod aan videobestanden op het internet. Apple heeft momenteel 2.000 videobestanden in haar collectie, waaronder korte filmpjes van Pixar Animation Studios en afleveringen van vijf ABC shows.

Apple heeft de videomarkt voorzichtig betreden en heeft de videomogelijkheid van de nieuwe iPod altijd als secundaire functie bestempeld. Steve Jobs heeft zich lange tijd openlijk afgevraagd of er wel behoefte zou zijn om video’s op zo’n klein schermpje te bekijken.

Bij de start van iTunes wist Apple één miljoen muziekbestanden in de eerste vier dagen te verkopen, maar had toen wel een grotere collectie beschikbaar. Het bedrijf is nu druk bezig om producenten ervan te overtuigen om hun videobestanden te verkopen via iTunes.
Apple meldde ook nog dat de populairste muziekvideo’s op het moment van Michael Jackson, Fatboy Slim en Kanye West zijn.