1 min

Tags in dit artikel

, ,

KINK FM start op maandag 28 juni met het nieuwe internetradiostation KINK-ClassX. KINK-ClassX zal 24 uur per dag, 7 dagen per week de roots van kabelzender KINK FM laten horen. Het beste, belangrijkste en boeiendste uit 50 jaar alternatieve en progressieve popmuziek, zal door KINK-ClassX naar voren worden gebracht.

Vanaf 28 juni zendt de nieuwe internetzender muziek uit van legendarische en invloedrijke artiesten als The Clash, REM, New Order, Joni Mitchell en Al Green. Maar ook hedendaagse artiesten als Radiohead, Muse, Norah Jones en Macy Gray zullen geregeld voorbij komen op KINK-ClassX.

Jan Hoogesteijn, directeur KINK FM: KINK-ClassX wordt het muzikaal, archeologisch hoogstandje van het world-wide-web. Deze zender zal iedere muzikale grens gaan overschrijden. Wij geloven dat er een grote groep mensen is in de leeftijdscategorie 30+, opgegroeid vanaf de jaren 60, 70 en 80, die nog steeds actief geïnteresseerd is in popmuziek.

Zij bezochten in hun jeugd al festivals als Pinkpop en Lowlands, kochten albums van Pink Floyd en Janis Joplin, en zijn nog steeds bovengemiddeld geïnteresseerd in muziek. Maar tot op heden worden zij niet serieus bediend op de radio.

Internet is bij uitstek geschikt als distributiemedium voor dit soort muziekkanalen. Het zal zich binnen een paar jaar, als mobiel, breedband-internet gemeengoed is geworden, niet meer onderscheiden van FM-ontvangst , aldus Hoogesteijn.

KINK-ClassX is vanaf maandag 28 juni wereldwijd te beluisteren in Windows Media Stream, via www.kinkclassx.com.