1 min

Hoewel iedereen nog wel eens naar de radio luistert, wordt internetradio steeds populairder. Uit jaarlijkse onderzoeken van het Radio Advies Bureau (RAB) bleek dat in 2006 24 procent van alle luisteraars internetradio gebruikten. Dat was een stijging van 5 procent ten opzichte van 2005.

De groeiende populariteit van internetradio is vooral nefast voor de kabelradio en de AM-frequentieband. De FM-band bleef op hetzelfde niveau als vorige jaren, met een marktaandeel van ongeveer 82 procent.

Mensen die internetradio luisteren, doen dit gemiddeld twee en een half uur per week, met name op de doordeweekse dagen (maandag tot en met vrijdag). Negentig procent van de luisteraars doen dit thuis, en tweeëntwintig procent doet dit (ook) op het werk.

Ondanks het grote aanbod radiozenders op het internet, worden vooral de traditionele zenders beluisterd via internetradio. Dit geeft ook aan dat FM-zenders niet zo snel zullen verdwijnen. Zo heb je niet altijd een pc in de buurt en wordt de kwaliteit van internetradio over het algmeen als ‘minder goed’ ervaren dan FM-radio.

Hier volgt nog een lijst van de top tien internetradiozenders:

  1. Radio 538
  2. Sky radio
  3. Radio 3FM
  4. Q-Music
  5. Radio 1
  6. Radio Veronica
  7. Caz!
  8. Radio 2
  9. Radio 10 Gold
  10. Slam!FM