1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De populariteit van Instant Messaging (IM) – direct communiceren met anderen via een chatprogramma over Internet – neemt ook onder zakelijke gebruikers snel toe. IM biedt een effectieve en snellere manier dan e-mail om met anderen van gedachten te wisselen. Om ervoor te zorgen dat deze gebruikers ook gemakkelijk en veilig kunnen communiceren met klanten en partners buiten de eigen organisatie, zullen America Online, Yahoo! en Microsoft gezamenlijk zorgen voor probleemloze connectiviteit tussen Microsoft Office Live Communications Server 2005 en ’s werelds grootste publieke IM-netwerken: AOL, MSN en Yahoo!

Deze samenwerking op het gebied van IM-connectiviteit is een weergave van de gezamenlijke visie op de potentiële impact van Enterprise IM (EIM) als een productiviteitstool en een platform voor het aanbieden van nieuwe zakelijke diensten. Hiermee wordt tevens tegemoetgekomen aan het belangrijkste verzoek van zakelijke IM-gebruikers: veilige en efficiënte connectiviteit met de belangrijkste consumenten IM-netwerken.

Live Communcations Server 2005 bevindt zich momenteel in een bètafase. Het is een op standaarden gebaseerde EIM-oplossing en een uitbreidbaar platform voor real-time samenwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van encryptie en andere beveiligingstechnologieën.