1 min

Tags in dit artikel

Volgende week gaat het domein cd.com geveild worden met een start bedrag van 300 duizend dollar. Al sinds 1992 is het domein van een Amerikaan. Deze heeft weinig met het domein cd.com gedaan. Als je nu dit domein al wilt kopen hangt er een prijskaartje aan van maar liefst 2.000.000 dollar.

Door RBM Interactive is vastgesteld dat er per dag zo’n 1400 bezoekers op www.cd.com komen. Hiervan zou het merendeel direct het adres intypen in de browser. RBM Interactive heeft ook vastgesteld dat er ongeveer 24,5 miljoen keer per maand op de term ‘cd’ gezocht wordt.

RBM Interactive heeft ook een lijst geplaatst op de website van de opbrengst van sommige andere populaire domeinnamen. Zo hopen ze de prijs wat omhoog te krijgen. Aan de top staat Business.com met de prijs 7,5 miljoen dollar en op nummer twee staat Casino.com dat 5,5 miljoen dollar heeft gekost.

Het animo om veel geld te betalen voor een domein is tegenwoordig de wereld nog niet uit. Creditcards.com werd eind juli nog verkocht voor een prijs van 2,75 miljoen dollar.

Uit onderzoek van Namespros.com zou gebleken hebben dat het minimum bedrag voor Cd.com een waarde heeft van één miljoen dollar. Volgende week zal via de domeinveiler Sedo.com het domein Cd.com geveild worden met een start bedrag van 300 duizend dollar.