1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetprovider Demon heeft zijn VPN-portfolio uitgebreid met Demon Secure Gateway. Hiermee kunnen VPN-klanten van Demon voor alle aangesloten locaties beveiligd en centraal internettoegang realiseren.

Demon Secure Gateway wordt standaard geleverd met een Netscreen Managed Firewall, waardoor het verkeer tussen het VPN en het Internet efficiënter wordt gereguleerd. Telewerkers kunnen via de Secure Gateway tevens op een veilige manier toegang krijgen tot het VPN en het Internet.

De Secure Gateway bevindt zich in het Demon datacenter. Hier worden alle individuele lijnen van het VPN-netwerk aan elkaar gekoppeld. Op deze manier heeft elke locatie van het VPN-netwerk via de kortst mogelijke route toegang tot het Internet.

Over het algemeen wordt op de hoofdlocatie van een IP VPN een zware internetverbinding geleverd die door verschillende medewerkers op diverse locaties wordt gedeeld, aldus Jurgen Hof, sales & marketing director van Demon. Dit leidt vaak tot een inefficiënte routering van het dataverkeer tussen de hoofdlocatie en de nevenlocaties, waardoor het netwerk van de klant kan worden overbelast. Met Demon Secure Gateway kunnen VPN-klanten het Internet vanaf verschillende locaties gebruiken zonder dat het netwerk te zwaar wordt belast.